keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Japchae (Rio 2014)

Nyt mennään Koreaa kohti. Japchae on nuudeliruoka, johon käytetään korealaisia dangmeon-nuudeleita. Dangmeonit ovat siitä erikoisia, että ne tehdään bataatista eikä esimerkiksi vehnästä tai riisistä, kuten yleisimmät nuudelit. Tästä johtuu, etten löytänyt näitä nuudeleita paikallismarketista, vaan piti käydä etnisessä putiikissa.


Alkuperäinen resepti peräänkuulutti mung-pavun ituja, mutten halunnut mitään purkkikamaa vaan tuoretta meininkiä. Onneksi silmiin sattui (siellä paikallismarketissa) rasiallinen itämaan versoja. Rasiassa oli paksoita, japanin sinappia eli mizunaa sekä sangoa, joka on ilmeisesti joku retiisin sukulainen ja terveellinen.
Dangmeon ja viheriät
Nuudelisalaatti oli oikein hauska! Nuudelit olivat paksuhkoja, hieman paksumpia kuin tavalliset pikanuudelit ja tuntuivat suussa, miten sanoisin, liukkailta. Kokeilkaa jos saatte ko. nuudeleita käsiinne! Nopea ja hyvä ruoka.

Japchae-salaatti

Japchae
4 henkilölle
150 g japchae-nuudeleita (dangmeon, sweet potato noodles)
rasia tuoretta pinaattia (70 g)
muuta vihreää esim. kiinankaalia
1/2 sipulia
1 oranssi paprika
1 valkosipulin kynsi
1 tl ruokaöljyä

Salaatinkastike:
3 rkl soijakastiketta
2 tl öljyä
1/2-1 rkl chilihiutaleita
2 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl sokeria
1 rkl (paahdettuja) seesaminsiemeniä
ripaus mustapippuria
tujaus seesamiöljyä

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Suikaloi paprika ohuiksi siivuiksi.
Yhdistä salaatinkastikkeen ainekset.
Varaa isoon kulhoon kylmää vettä.
Laita nuudelit kiehumaan paketin ohjeen mukaan (n. 10 minuuttia) ja toisessa kattilassa kiehauta vettä. Kun vesi kiehuu, kasta pinaatti ja muut vihreät kuumaan veteen viideksi sekunniksi. Huuhtele heti kylmässä vedessä ja puristele vedet pois.
Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista sipulit ja paprika vain pari minuuttia jotta rapeus säilyy. Ota pannu pois liedeltä. Huuhtele kypsät nuudelit.
Sekoita yhteen huolellisesti nuudelit, paistetut kasvikset ja vihreät sekä salaatinkastike.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti