lauantai 12. heinäkuuta 2014

Chivito (Rio 2014)

Kokeilimme vaihteeksi Uruguayn kansallisvoileipää, chivitoa. Tämä osui mielenkiintoiseen saumaan, sillä teimme tätä ennen hampurilaisia, söimme toisena päivänä tekemämme hampurilaisten jämät ja kolmantena päivänä kävimme lomareissulla ja söimme siellä hampurilaisia. Ei tätä oikein voi viralliseksi hampurilaiseksi sanoa, mutta läheltä liippaa.

Hyvin herkullinen annos silti. Kuvan chivitosta puuttuu paistettu kananmuna; se vaan ei mahtunut ja leuatkin olisivat olleet kovilla. Paistetun kananmunan voi tarvittaessa vaihtaa keitettyyn ja reseptiin lisätä vaikka oliiveja tai kurkkua. Suit yourself. Lihana käytimme naudan lehtipihviä, jotka puoliso käytti grillissä sopivan meheviksi.

 

Chivito
Neljälle
2 punaista paprikaa
tomaattia
pekonia
1-2 sipulia
4 kananmunaa
naudan lehtipihviä
4 sämpylää
palvikinkkua (leikkele, ainakin kaksi siivua/sämpylä)
mozzarellaa
tomaattimajoneesia
salaatinlehtiä

Leikkaa paprikat neljään osaan ja laita leivinpaperin päälle pellille kuori ylöspäin. Paahda paprikoita 200 C asteisessa uunissa, kunnes kuori mustuu. Laita paahtuneet paprikat kulhoon kelmun alle vartiksi. Poista sitten kuori.
Siivuta tomaatti valmiiksi.
Paista pekoni.
Puolita sipulit ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Kuullota sipulit öljyssä, älä anna ruskettua.
Paista kananmunat.
Paista/grillaa lehtipihvit.
Kokoa leivät:
Laita sämpylän puolikkaalle täytteet haluamassasi järjestyksessä, kuitenkin niin, että mozzarella tulee päällimmäiseksi. Käytä leivät grillivastuksen alla, jotta juusto sulaa. Laita toinen puolikas sämpylää päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti