perjantai 11. heinäkuuta 2014

Carac (Rio 2014)

Millaisia ruokia syödään Sveitsissä? Sveitsinleikettä? Juustofondyyta? En halunnut tehdä mitään saksalaistyyppistä, vaan yritin etsiä jotain sveitsiläistä. Silmiin osui carac, suklainen pikkupiiras, jonka sitten väkersin. Ohje oli sopivasti epämääräinen, joten pientä jännitystä oli ilmassa. Sillä mentiin mitä eteen tuli, eikä tätä olisi genevalaiskahvilaan hyväksytty. Mutta ei se mitään, kotikeittiö oli innoissaan; pienin taimenkin oikein hihkui ja maiskutteli. Juuh, on meinaan makia. Vähän mietitytti, että miksi päälle on pitänyt laittaa sokerikuorrutus ja olisiko suklaan pitänyt näin ollen olla vieläkin tummempaa eli karvaampaa. Totesin, että tätä nautitaan vain ja ainoastaan jonkin terveellisen kanssa; lapsille siis maitoa ja mä voin ottaa vahvaa kahvia tätä tasapainottamaan.

Tein tämän 15 cm:n kertakäyttövuokiin. Piirastaikinasta riitti neljään kappaleeseen, kun tein kaulitsin ohueksi. Suklaatäytettä riitti kuitenkin kolmeen piiraaseen ja sokerikuorrutusta kahteen ja puoleen piiraaseen. Suklaatäytettä en tasoittanut riittävästi ja niinpä täytettä pilkisteli sokerikuorrutuksen alta. Suosittelenkin käyttämään 10 cm:n vuokia tai muffinssipeltiä. Ja tasoittamaan suklaatäytteen!


Tummaa suklaata... mmm...
Carac
Taikina:
2 1/2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl mantelijauhoa
100 g voita
1 dl tomusokeria
1 kananmunan keltuainen
1 rkl kylmää vettä 

Täyte:
200 g tummaa suklaata
4 rkl maitoa
4 rkl voita 

Kuorrutus:
2 1/2 dl tomusokeria
2 rkl kylmää vettä
pari tippaa vihreää elitarvikeväriä 

Koristeluun:
Tummaa suklaata

Taikina:
Hiero yhteen vehnäjauho, mantelijauho ja voi, jotta saat murumaisen taikinan. Sekoita joukkoon tomusokeri. Lisää kananmunan keltuainen, kylmä vesi ja suola. Sekoita taikina tasaiseksi ja muotoile siitä pallo. Anna levätä kelmun alla jääkaapissa pari tuntia.
Laita uuni lämpiämään 175 C asteeseen. Kauli taikina ja laita piirasvuokiin tai muffinssipellille. Paista 15-20 minuuttia, jotta reunat saavat hieman väriä. Anna jäähtyä.
Täyte: 
Paloittele suklaa kattilaan ja lisää maito ja voi. Sulata suklaa keskilämmöllä ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä vartin verran.
Kaada suklaaseosta jäähtyneiden piiraspohjien päälle ja tasoita pinta mahdollisimman hyvin. Laita jääkaappiin kahdeksi tunniksi.
Kuorrutus:
Sekoita ainesosat yhteen. Kaada sokerikuorrutusta piiraiden päälle ja anna jähmettyä huoneenlämmössä tunnin verran.
Koristelu: 
Sulata pieni määrä tummaa suklaata ja tee piiraiden päälle keskelle suklaanappi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti