keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Caesarsalaatti

Oheinen caesarsalaatti on yksinkertainen, ei siis mitään kananlihalisäyksiä tai paistettua pekonia, vaan ihan aitoa tavaraa. No okei, sen verran on väännetty, että tämä on April Bloomfieldin näkemys salaatista. Majoneesi on upeaa (oikea umami-efekti), tosin seuraavalle kerralle vähennän sinapin määrää ruokalusikallisella (tai vaihdan miedompaan) ja valkosipuliakin riittää mulle yksi kynsi. 

Hyvvää o.

Caesarsalaatti (April Bloomfield)

Krutongit:
1/2 maalais- tai kauraleipä

Majoneesikastike:
14 pienen pientä sardellifilettä
2 valkosipulin kynttä
3 rkl Dijon-sinappia
1/2 dl omenaviinietikkaa
1 kananmuna
2 dl rypsiöljyä
25 g (oliskohan sellainen 1 dl) raastettua parmesania

Salaatti:
2 kimppua Romaine-salaattia
parmesania
(muutama sardellifile koristeeksi)

Krutongit:
Laita uuni lämpiämään 200 C asteeseen. Siivuta leipä ja leikkaa/revi sopiviksi suupaloiksi. Paahda leivänpalat 10 minuuttia krutongeiksi.

Majoneesikastike:
Laita sardellifileet ja kuoritut valkosipulin kynnet kulhoon ja surrauta sauvasekoittimella karkeaksi tahnaksi. Lisää sinappi, viinietikka ja kananmuna ja surrauta, kunnes kastike on tasaista. Anna sauvasekoittimen käydä ja valuta joukkoon öljy tasaisena norona. Lisää lopuksi parmesan-raaste.
Anna majoneesin saada makua jääkaapissa.

Salaatti:
Pese romaine-salaatti ja jäähdytä jääkaapissa. Sekoita joukkoon majoneesia ja krutonkeja. Raasta päälle parmesania ja koristele sardelleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti