torstai 11. huhtikuuta 2013

Parsaa ja beurre blanc



Beurre blanc. What's beurre blanc?
Butter in a white wine vinegar reduction. You whisk them together, and the acid in the vinegar works on the milk solids in the butter so that the butter, instead of melting, becomes this creamy, light, frothy, with kind of a fantastic subtle kind of...
Tangy. It has a tanginess.
Tanginess?
Yes.
Well, that's... That's who I married. Anyway, you serve it on fish and it's splendid. I'm going to make it for you.
That'll be divine.
(elokuvasta Julie & Julia )


Beurre blanc (vaalea voikastike)
½ dl omenaviinietikkaa
1 1/2 - 2 dl valkoviiniä
1 pieni sipuli
150 g (tai enemmän...) kylmää voita
suolaa ja valkopippuria

Silppua sipuli ja kuutioi voi nokareiksi. Pidä voi kylmässä.

Laita sipulisilppu, omenaviinietikka ja valkoviini kattilaan. Keitä lientä kuumalla lämmöllä, kunnes lientä on jäljellä 1 dl. Siivilöi ja palauta liemi kattilaan.
Pienennä lieden lämpö miedolle / keskilämmölle ja vispaa joukkoon kylmää voita nokare kerrallaan. Anna jokaisen nokareen sulaa ennenkuin lisäät seuraavan. Vatkaa koko ajan. Kun kaikki voi on lisätty ja vatkattu, mausta kastike maun mukaan. Tarjoa heti.

3 kommenttia:

  1. Ah,parsa on kyllä niin ihanaa:)

    VastaaPoista
  2. herkullisen näköistä, parsa on niin ihanaa nyt alkukeväällä...sitä vihreä jota on jo pitkään ollut ikävä!

    VastaaPoista
  3. Jael: Näin on! Minäkin siihen viime vuonna hurahdin ja ainakin kerran keväällä pitää saada parsaa.

    Herkkusuu: Vihreä on mullakin ykkönen, mutta pitänee antaa vielä valkoisellekin toinen mahdollisuus...

    VastaaPoista