sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Zucchine e pomodori

..eli kesäkurpitsaa ja tomaatteja. Italialaiset taitavat yksinkertaisen, mutta hyvän ruoan. Salaisuus on hyvälaatuisissa aineksista, jotka saadaan useasti omalta kasvimaalta. Suomalainen voi panostaa italialaiseen ruokaan ostamalla laadukasta oliiviöljyä ja kunnon parmesaania.
Hurahdin aglio et olioon, tuohon makean valkosipulin pastaan, joka on yksinkertaisuudessaan loistava (siitä lisää myöhemmin). Siitä lähti tiedonhankintaprosessi ja jouluna paketista ilmestyi Saku Tuomisen Basta! -kirja.

Oheinen resepti antipasti-osiosta.



Zucchine e pomodori
500 g pieniä kesäkurpitsoja
250 g kirsikkatomaatteja
1 valkosipulin kynsi
basilikaa
oliiviöljyä
suolaa
pippuria

Leikkaa kesäkurpitsat parin sentin paloiksi. Halkaise tomaatit.
Paista kesäkurpitsaa kokonaisen valkosipulinn kanssa paistinnpannulla, kunnes ne alkavat ruskistua.
Poista valkosipuli. Lisää tomaatit ja paista vielä viitisen minuuttia. Lisää päälle tuoretta basilikaa ja hieman oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Anna makujen tasaantua hetki ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti