sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Kukkakaalitandoori

Tässä yksi versio kukkakaalitandoorista. Punjabista kotoisin oleva tandoori on pitkulainen, korkea uuni, joka on yleensä osittain maansisässä. Pienissä kylissä saattaa olla yhteinen tandooriuuni ja koska uunin lämpötila saattaa lähennellä 500 C astetta, on ruoan kypsennyskin nopeaa. Vaikka esimerkiksi osassa Brittein saarten intialaistaustaisissa perheissä saattaa tandooriuuni ollakin, tämä ohje on tehty tavallista länsimaista sähköuunia ajatellen.

Kukkakaalitandoori
6-8 henkilölle
2-4 kukkakaalia riippuen koosta
3 dl maustamatonta jogurttia
3 cm tuoretta inkivääriä raastettuna tai 1 1/2 - 2 tl tahnaa
3 valkosipulin kynttä hienoksi silputtuna tai raastettuna
ripaus suolaa
1/2 tl kurkumaa
1 tl chilijauhetta
1 1/2 tl garam masalaa
1/2 tl jauhettua koriateria
ripaus mustapippuria
1/2 tl currya

Sipuliseos:
öljyä paistamiseen
2 sipulia silputtuna
3 rkl tomaattipyreetä
suolaa ja pippuria
1 tl garam masalaa
1/2 tl currya
(tuoretta korianteria koristeeksi)

Esivalmistelut:
Pilko kukkakaali pienemmiksi kukinnoiksi ja keitä suolatussa vedessä muutama minuutti, kunnes kukkakaalit ovat pehmenneet. Huuhtele kylmällä vedellä ja laita lävikköön valumaan.

Sekoita loput marinadin ainekset keskenään ja lisää keitetyt kukkakaalit. Sekoita jotta kaalit ovat marinadin peitossa. Anna maustua viileässä muutama tunti.

Lämmitä uuni 200 C asteeseen. Laita kukkakaalit vuokaan tai leivinpaperin päälle pellille ja paista 10 minuuttia tai kunnes kaalit ovat saaneet kultaista väriä.

Tällä välin paista sipulisilppu öljyssä tomaattipyreen ja suolan ja pippurin kanssa. Kun sipulit ovat pehmenneet lisää mausteet ja anna hautua muutama minuutti. Levitä sipuliseos kukkakaalipaistoksen päälle ja koristele korianterilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti