keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Rapuleivät

Vanhassa vara parempi. Tämä ohje on 90-luvun alusta. Se on pitänyt pintansa koulun keittokirjan välissä ja muistuttelee olemassaolostaan tippumalla sieltä silloin tällöin. Joka kerta siitä tulee hyvä mieli, sillä puoliso teki näitä leipiä pienessä opiskeluasunnossaan meille kun seurustelimme.





Kuorrutetut katkarapuleivät
4 paahtoleipää
200 g katkarapuja
(tilliä)

Kuorrutus:
150 g juustoraastetta
2 munaa
1 valkosipulin kynsi

Laita uuni kuumenemaan 250 C asteeseen.
Sulata katkaravut, jos käytät pakastetta (ja sekoita joukkoon tilli). Paahda ja voitele leivät. Jaa katkaravut leiville.
Vatkaa munat kevyesti ja lisää juustoraaste. Raasta tai purista valkosipulin kynsi mukaan. Levitä seos leiville. Kuorruta uunissa noin 10 minuuttia, kunnes leivät ovat kullankeltaisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti